Майонез-ткемалі

Майонез-ткемалі

Спробуйте незвичайний соус майонез з пюре з терну і зі спеціями характерними для ткемалі. Це авторський рецепт, випробувала цей соус з м’ясним салатом, з сиром. Любителям незвичайних смакових поєднань сподобається. Смачного!

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 1

Список інгредієнтів

  • терен садовий – 100 гр
  • масло рослинне – 100 мл
  • жовток – 2 шт.
  • сіль за смаком
  • коріандр – 1 ч.л.
  • часник сушений – 1 ч. л.
  • м’ята болотна – 1 ч. л.
  • кінза – 1 пучок
  • перець гострий свіжий – 1 шматочок

Як приготувати майонез-ткемалі

Підготуємо всі компоненти.

Нагріваємо терен з невеликою кількістю води 7-10 хвилин.

Відокремити жовтки від білків. Потрібні тільки жовтки.

Перетираємо терен

Додаємо до яєць теренову масу.

Збиваємо.

Додаємо спеції.

Подрібнюємо кінзу. від кількості зелені залежить колір соусу, менше – колір рожевий, більше – зеленуватий. Готувала такий соус вдруге, при рівних кількостях зелені, соус більше убрався в зелений колір, мабуть впливає свіжість зелені, більш молода, свіжозірвані дає більше соку.

Додаємо зелень до соусу, сіль, перемішуємо.

Подаємо до м’яса, сиру. Приємного!

Цікаві матеріали: