Люля-кебаб “Простіше не буває”

Люля-кебаб

Завжди боялася цього рецепта, думала що не вийде, що все розвалиться і вийде сухо і не смачно.

Але саме за цим рецептом, дотримуючись чітко все за правилами, у мене вийшов ідеальний кебаб, соковитий, ароматний і готувати його зовсім не довго. Якщо немає баранини і курдюка, можна використовувати яловичину і свиняче сало. Давайте готувати.

Час приготування: 3 год
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • баранина (яловичина) – 300 г
  • курдюк (свиняче сало) – 70 г
  • цибуля – 1/2 шт.
  • часник – 1 зубок
  • мелена зіра – 1 щіпка
  • мелений коріандр – 1 щіпка
  • мелений чорний перець – 1 щіпка
  • сіль за смаком

Як приготувати люля-кебаб

М’ясо потрібно змолоти на крупній м’ясорубці.

Курдюк або сало дрібно рубаємо разом з цибулею і часником. Намагаємося подрібнити максимально дрібненько.

Змішати всі з м’ясом, додати сіль і спеції. Дуже добре вимішуємо, якщо є міксер з насадкою спеціальною, то скористайтеся нею. Завертаємо фарш у плівку і відправляємо в холодильник на пару годин.

Дістаємо фарш з холодильника, відщипуємо грамів по 80, формуємо в руці довгасту котлету і насаджуємо її на шампур. Використовуйте шампури з широким лезом або двійні. Щільно притискайте фарш, щоб сильно прилягав до металу, щоб вийшло все повітря, тільки тоді вас порадує результат. Готувати не довго, як з’явиться золотава скоринка, так і можна кушать. Потійно обертайте шампури, щоб рівномірно приготувалось.

Подавайте з чим душа забажає, я робила йогуртовий соус з часником, зеленню і огірком і подавала з конфітюром з лука. Неповторно!

Смачного!