Лимонний пиріг

Лимонний пиріг

Дуже ніжний, вологий і ароматний пиріг без пшеничного борошна.

Список інгредієнтів

  • вершкове масло (м’яке) – 200 г
  • цукор – 1 скл.
  • яйця – 3 шт.
  • кукурудзяна мука – 100 г
  • мигдаль – 1 скл.
  • розпушувач – 0,5 ч.л.
  • сіль – щіпка
  • цедра двох лимонів
  • сік 1/2 лимона

Спосіб приготування

Підготуйте мигдаль. Нам потрібно з нього зробити борошно. Попередньо мигдаль можна очистити, а можна не чистити, залишити як є. Чиститься мигдаль легко. Потрібно його залити окропом і шкурка легко зніметься. У мене мигдаль почищений.

Замішуємо тісто. З’єднайте м’яке масло, яйця, цукор, сік і цедру лимона і сіль. Збийте.

В кінці додайте перемелений в борошно мигдаль, кукурудзяну муку і розпушувач.

Викладіть тісто у форму застелену пергаментом і трохи змащену маслом.

Випікайте при температурі 190 градусів приблизно 45 хвилин.

Дайте пирогу трохи охолонути і подавайте. Смачного!

Цікаві матеріали: