Квашена капуста без оцту і цукру

Капуста квашена

Так капусту готували ще наші бабусі. Знадобиться тільки капуста, сіль і вода.

Список інгредієнтів

капуста – 2-2,5 кг
вода – 1 л
сіль – 3 ст.л. (Без гори)

Спосіб приготування

Нашаткувати капусту. Можна додати 1 натерту морквину для краси (не обов’язково). Складіть капусту в трилітрову банку.

Якщо ви використовуєте білу приплющену капусту, то вода не потрібна, ця капуста дуже соковита. Інші сорти багато соку не дадуть, тому візьміть літрову банку, налийте в неї охолоджену кип’ячену воду, додайте просту кам’яну сіль (морська не підходить!) і перемішайте до повного розчинення солі. Вилийте в капусту. Накрийте банку марлею. Поставте банку з капустою в мисочку і залиште в теплі для бродіння.

Приблизно через добу ви побачите зверху піну. Це почався процес бродіння. Кожен день потрібно протикати капусту в банку до дна, щоб виходив газ, що утворюється і капуста потім не гірчить. Мені зручно це робити довгою ручкою дерев’яної ложки.

Через 2-3 дні капуста готова. Приберіть банку в холодильник. Подавайте капусту охолодженою, додавши трохи рослинного масла.

Цікаві матеріали: