Курячі тюфтельки в вершково-шпинатному соусі

Курячі тефтельки

Пропоную приготувати дуже смачне і соковите блюдо. Тюфтельки виходять ніжними і соковитими за рахунок гарбуза (який там навіть не відчувається), а вершково-шпинатний соус, робить їх ще смачніше. Дуже смачно з картопляним пюре.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

  • філе курки – 300 г
  • цибуля шалот – 5-6 шт.
  • часник – 2 шт.
  • гарбуз тертий – 3 ст.л.
  • бульйон курячий або овочевий – 400 мл
  • борошно – 2 ст.л.
  • шпинат заморожений, мелений – 2-3 ст.л.
  • жирні вершки – 2-3 ст.л.
  • сіль і перець – за смаком
  • орегано – 1 щіпка

Як приготувати курячі тюфтельки в вершково-шпинатному соусі

Грудку порізати, часник і цибулю (можна замінити ріпчастим) почистити.

Змолоти і додати тертий на дрібній тертці гарбуз, посолити і поперчити за смаком.

Змішати всі до однорідності. Відбийте злегка.

Змочуємо руки у воді і формуємо кульки, відправляємо їх в холодильник на пів годинки.

У гарячий бульйон додаємо борошно і шпинат. Потім розводимо все жирними вершками, у мене були густі, домашні, можна замінити домашньою сметаною. Посолити і поперчити за смаком.

Включаємо духовку 180С. Наші котлетки викладаємо у форму для запікання, на дно трохи соусу.

Заливаємо все вершково-шпинатною сумішшю і відправляємо запікати.

Час приготування залежить від моменту закипання. Як тільки побачите що соус кипить, потрібно буквально 15 хвилин. Я ще після виключення залишаю в духовці ненадовго.

Можна зробити фуршетну подачу, окремо подати соус. А можна приготувати пасту або пюре і подати зазвичай в порційних тарілках, як ми звикли. Смачного!