Курячі гомілки в вершково-гірчичному соусі з грибами в мультиварці

Курячі гомілки

Смачні та ніжні, з чудовим ароматом, курячі гомілки в вершково-гірчичному соусі з грибами.

Час приготування: 2 год

Список інгредієнтів

  • гомілки курки – 6 шт.
  • вершкове масло – 40 г.
  • оливкова олія – 2 ст. ложки
  • печериці – 500 г.
  • бульйон – 250 мл.
  • гірчиця – 2-3 ст.л.
  • вершки 20% – 80 мл.
  • часник – 3 зуб.
  • сіль, перець за смаком
  • гілочка розмарину

Рецепт пригоутвання курячих гомілок в вершково-гірчичному соусі з грибами в мультиварці

У мене найпростіша мультиварка PANASONIC SR-DF101.

Курку обтираємо паперовим рушником.

Розтоплюємо вершкове масло на сковороді і додаємо оливкове. Курячі гомілки кладемо в сковороду невеликими партіями і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Як тільки скоринка з’явилася, прибираємо партію на тарілку і обсмажуємо наступну партію. Перекладаємо курку в чашу мультиварки. Зверху посолити, поперчити і викласти листочки з гілочки розмарину.

Гриби ріжемо крупно і обсмажуємо в тій же сковороді. Додаємо три зубчики часнику. Печериці відправляємо зверху на курку.

У тій же сковороді довести до кипіння курячий (або будь-який інший) бульйон, вершки (можете сметаною замінити) і пару столових ложок хорошою гірчиці (соус готувати хвилин 8-10). Додати перець і сіль.

Перелити соус в чашу мультиварки.

Ставимо чашу в мульварку і готуємо в режимі “Тушкування”, у мене режиму тушкування немає, але на режимі “Суп” – відмінно тушкується 1 година 30 хв.

Завдяки такому способу приготування, курочка виходить ніжною і ароматною.
(Час готування залежить від розміру шматків курки, моделі / потужності вашої мультиварки)

Смачного!