Куряче філе в соєвому соусі

Філе куряче

Пропоную просте домашнє блюдо. Смачне і ситне. Звичайно, можна подачу зробити смачніше і сучасніше, але сьогодні це – блюдо для звичайної домашньої вечері…

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4 порції

Список інгредієнтів

  • куряче філе – 0,5 кг
  • рослинне масло – 4 ст л
  • соєвий соус – 6 ст л
  • ріпчаста цибуля – 2 шт, невеликі
  • спеції для курки – за смаком

Спосіб приготування

Філе курки поріжте в довжину смужками.

Посипати філе спеціями і відставити на 30 хвилин. У мене спеції грубого помелу, в складі яких паприка, каррі, сушений лук і часник, томатний порошок, базилік, перець гострий червоний, імбир, перець білий, кмин, мускатний горіх і коріандр.

Лук очистити і порізати півкільцями. Лук обсмажте 3-4 хвилини на сковороді в рослинному маслі.

Додайте до цибулі куряче філе.

Добре розмішайте і смажте ще 5 хвилин.
Потім влийте соєвий соус і продовжуйте смажити і помішувати до тих пір, поки майже вся волога не випарується, і соус не загусне, приблизно 8-10 хвилин.
Курка готова. Солити її окремо не потрібно – соєвий соус досить солоний.

У тарілку накладайте гіркою локшину. Поверх локшини – шматочки м’яса. Полийте при смаженні соусом.
Курка виходить соковитою і ароматною, та й виглядає апетитно.

Цікаві матеріали: