Куряче філе “1001 ніч”

Філе куряче

Пропоную ніжне, соковите і ароматне куряче філе з соусом. Можна використовувати таке філе для бутербродів, а можна – як основне блюдо. Таку назву, я вважаю, через трошки солодкуватий смак і аромат прянощів.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 6-8 порцій

Список інгредієнтів

  • куряче філе – 3 шт
  • ріпчаста цибуля – 2 шт
  • рослинне масло – 1-2 ст л
  • курячий бульйон – 100 мл
  • мелена кориця – щіпка
  • цукор – 1 ч л
  • натуральний йогурт – 70 мл
  • вершкове масло – 1 ст л
  • сіль за смаком
  • перець духмяний мелений – щіпка

Спосіб приготування

Куряче філе натерти сіллю, запашним перцем і корицею. Відставити на хвилин 30.

У сковороді розігріти рослинне і вершкове масло. Обсмажити філе на великому вогні, з двох сторін, хвилини по 3 з кожного боку. Перекласти на блюдо.

Цибулю очистити і нарізати невеликими кубиками.

Зменшити вогонь під сковородою майже до мінімального, викласти в сковороду цибулю і пасерувати 6 хвилин. Додати цукор, перемішати і готувати 4 хвилини, помішуючи.

Бульйон розігріти (до кипіння не доводити) і влити в сковороду. Дати закипіти.
Повернути в сковороду куряче філе, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 20 хвилин. За цей час рази 3 перевернути філе. Викласти на блюдо.

Соус зі сковороди блендером перетворити в пюре, додати 1/3 чайної ложки крохмалю, перемішати. Додати йогурт і гарненько розтерти блендером.

Влити отриману суміш в сковороду. Готувати на маленькому вогні, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння, 2-3 хвилини.

Куряче філе нарізати пластинами. Окремо подати соус.

Попереджаю, що соус трохи солодкуватий. Хто таке не любить, потрібно трохи зменшити кількість цукру.

Цікаві матеріали: