Курка, запечена з яблуками в рукаві

Запечена курка в рукаві

Дуже смачна запечена курка, яка підійде для святкового столу.

Час приготування: 2 години
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • курка – 1.8 кг
  • яблука – 2-3 шт.
  • гірчиця – 2-3 ч.л.
  • часник – 3-4 зуб.
  • приправа для птиці – за смаком
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Курку промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Натерти приправами і сіллю всередині і зовні.

Змішати гірчицю з часником і натерти цією сумішшю курку всередині і зовні.

Яблука розрізати на 4-6 частин, видалити серцевини і помістити всередину курки. Отвір зашити або сколоти зубочисткою. Ніжки туго зв’язати нитками.

Курку помістити в рукав, зав’язати з двох сторін. Рукав викласти на деко. Поставити деко з куркою в холодну духовку, виставити температуру 180 градусів і запікати 1.5 години.

За 10-15 хвилин до закінчення часу запікання, рукав можна розірвати зверху і підрум’янити курку.
Із шматка м’яса виделкою повинен витікати прозорий сік, це свідчить про те, що курка готова.
Сервірувати курку на блюді, прибрати все нитки і подати птицю до столу.
Смачного!

Цікаві матеріали: