Курка в медово-лимонному соусі

Курка в соусі

Можна приготувати будь-які частини курки. У мене використані крила. Готувала в мультиварці. Якщо мультиварки немає, це блюдо можна приготувати в духовці, вийде дуже смачно.

Список інгредієнтів

  • курячі крильця – 1 кг
  • соус:
  • лимонний сік – 40 мл
  • мед – 180 мл
  • кориця – 1 ч.л.
  • соєвий соус – 2 ч.л.
  • цедра 1 лимона

Як приготувати курку в медово-лимонному соусі

Покласти всі інгредієнти для соусу в окремий посуд і ретельно змішати. Скласти курячі крильця в соус, перемішати і залишити маринуватися протягом 30 хвилин. Потім промариновані крила кладемо в суху каструльку мультиварки, закриваємо кришку.

Вибрати програму “Випічка”. Натиснути “СТАРТ”. Обсмажувати крильця протягом 20 хвилин, періодично перевертаючи їх. Через 20 хвилин додати соус, в якому вони маринувалися і продовжити підготовку до кінця програми.

Якщо готуєте в духовці, зробіть так: замариновані крильця викладіть в глибоку форму, накрийте щільно фольгою і запікайте 20 хвилин при температурі 190 градусів. Потім дістаньте з духовки, зніміть фольгу, вилийте соус в якому маринували крила, знову закрийте щільно фольгою і запікайте 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте курку ще хвилин 15 періодично поливаючи її соусом (для красивого рум’яного кольору).