Купати

Купати

Пропоную рецепт чудових ковбасок з пряним смаком і приголомшливим ароматом. Можна приготувати в духовці, а можна посмажити на грилі – відмінний результат гарантований.

Час приготування: 2 год
Кухня: Кавказька кухня

Список інгредієнтів

  • свинина маложирна – 1 кг
  • яловичина – 800 г
  • сало – 200 г
  • сіль – 36 г
  • хмелі-сунелі – 1,5 ст. ложки
  • барбарис сушений – 1,5 ст. ложки
  • часник – 1 головка
  • перець чорний мелений – за смаком
  • петрушка – 1 пучок
  • вода крижана – 120 мл

Як приготувати купати

Приблизно половину маложирної свинини порізати шматочками розміром 5-7 мм, підморожені яловичину, що залишилася, свинину і сало пропустити на м’ясорубці через велику решіточку.

Для ковбасок знадобляться ось такі прянощі. Барбарис помити, петрушку помити, дрібно нарізати. Часник пропустити через часночницю.

У фарш додати решту складових, і підливаючи крижану воду, добре вимішати.

Наповнити оболонку (у мене свиняча черева), формуючи невеликі ковбаски

Далі термообробка. Можна просто запекти в духовці. Я віддаю перевагу такому методу: ковбаски спочатку бланшувати у воді при температурі 75° С хвилин 25 (так ковбаски будуть соковитіше), після чого запекти в духовці при 200° С хвилин 30. Проколювати оболонку перед приготуванням не потрібно, нічого не лопне, до того ж всі соки залишаться всередині ковбаски.

Їсти гарячими, з улюбленим соусом

Смачного!