Кукурудза-гриль з пряним маслом

Кукурудза-гриль

На цей раз представляю не доповнення до гриль-меню, а самостійне блюдо-гриль з добавкою у вигляді пряного масла. Кукурудза готується в обгортці, що захищає продукт від висушування. Готувала в такому виконанні вперше, обвуглена обгортка кукурудзи додала трохи первісності, природності страви. Ну а склад пряного масла заграв смаками, воно не залишить байдужим любителів спецій і гостренького. Смачного!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 5
Кухня: Мексиканська кухня

Список інгредієнтів

  • кукурудза – 5 качанів
  • масло вершкове – 100 гр
  • кмин – 1 ст. л
  • паприка – 1 ст л
  • мед – 1 ст л
  • базилік сухий – 1 ст л
  • часник сухий – 1 ст л
  • сіль – 6 гр
  • суміш перців – 4 гр

Як приготувати кукурудзу-гриль з пряним маслом

Підготуємо кукурудзу, спеції, мед, масло вершкове.

Замочуємо кукурудзу на 20 хвилин у воді. У мене вона простояла близько години.

Розтоплюємо 20 гр масла.

Спеції – базилік і кмин перемелює і кладемо в масло, краще подрібнювати спеції перед пріговленіем. Ароматизуючи масло 10-20 секунд.

З’єднуємо залишене тверде масло вершкове, паприку, часник, сіль, перець.

До остившему розпеченому маслу зі спеціями додаємо мед.

Втручаємося в холодне масло масло з базиліком і кмином.

Розподіляємо масло на фользі, закриваємо, заморожуємо.

Розгортаємо обгортку качанів, але не зрізаємо її, знімаємо нитки, солимо, перчимо качани.

Загортаємо кукурудзу в лушпиння, можна перев’язати обгортками качани, щоб вони не розгорталися. За рахунок такого “одягу” та витримування качанів в воді, вони будуть пропарюватися на грилі.

Кладемо качани на гриль (духовку з функцією гриль – при 250 С) на 15 хвилин. Розгортаємо обгортки, зменшуємо температуру до 200 С (на грилі зрушуємо кукурудзу до краю і даємо підрум’яниться зернам.

Розкриваємо качани повністю, беремо початок за обгортку – використовуємо його як ручку, намазуємо кукурудзу пряним маслому.

Обгортка на грилі дала ще приємний особливий запах.

Масло не шкодуємо.

Смачного!

Цікаві матеріали: