Кров’яна ковбаса

Кров'янка

Дуже люблю кров’яну ковбасу, але купувати на ринку кров не ризикую. А ось недавно дізнався що для виробництва кров’яної ковбаси в якості альтернативи свіжої крові використовується харчової альбумін (сушена кров). Це заводський продукт, так що з нього можна сміливо готувати домашню кров’янку.

Час приготування: 2,5 години

Список інгредієнтів

  • альбумін харчовий – 100 г
  • вода – 300 мл
  • сало свіже несолоне – 300 г
  • гречка відварна – 300 г
  • м’ясо відварне (свинина) – 300 г
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 5 зубчиків
  • сіль – 15 г на 1 кг готового фаршу
  • перець чорний мелений – за смаком
  • свиняча черева

Як приготувати кров’яну ковбасу

Харчовий альбумін отримують шляхом дрібнодисперсного розпилення свіжої крові в вакуумних сушарках. Сировиною є харчова свиняча кров, отримана безпосередньо при забої свиней. 100 грамів альбуміну досить для приготування 2-2,5 кілограмів кров’яної ковбаси. Я використовував альбумін виробництва голландського концерну “Sonac”.

Альбумін необхідно змішати з водою в пропорції 1:3 (одна частина альбуміну і три частини води). Вода повинна мати температуру не вище 40 ° С, це важливо. Змішувати необхідно за допомогою міксера або блендера для розбивання грудочок і отримання однорідної крові.

Я знаю що в “класичної” кров’яної ковбаси м’ясо відсутнє, але так як не дуже люблю жирну ковбасу, зменшив кількість сала замінивши його відвареним м’ясом. Взагалі додавати все можна на ваш смак. Гречку попередньо відварив до напівготовності. Сало і м’ясо дрібно порізав. Цибулину дрібно порізав і підсмажив на маслі. Часник подрібнив. Додав все до крові.

Посолив з розрахунку 15 г солі на 1 кг фаршу. Перець за смаком. Ретельно все перемішав.

Отриманим фаршем наповнив оболонки (у мене свинячі черева).

Відварив ковбасу в воді при температурі 75 ° С протягом 20-30 хвилин. Помістив на деко, змащене маслом. Запікав при температурі 170 ° С протягом 20 хвилин. Кров’яна ковбаса готова. Можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.

Смачного.

Цікаві матеріали: