Котлети запечені в духовці з помідорами

Котлети

М’ясні котлети запечені з помідорами в духовці відмінно підійдуть до різних гарнірів і урізноманітнять ваше повсякденне меню. Котлети виходять дуже соковитими.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

  • м’ясний фарш – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • помідор – 2 шт.
  • батон – 2 скибки.
  • молоко – 50 мл
  • моцарелла – 100 г
  • часник – 3 зуб.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • сметана – на смак
  • зелень – для подачі
  • томатний соус – за смаком

Спосіб приготування

Заздалегідь залити молоком скибочки батона, потім розкришити їх в фарш. Також фарш посолити і поперчити, видавити в нього часник і додати яйце. Ретельно вимішати фарш і дати йому полежати 10-15 хвилин.

Скачати з фаршу великі тюфтельки.

Деко змастити олією, кожну тефтелі приплюснути долонями і викласти на деко, змастити верх томатним соусом.

Кружечками нарізати цибулю і викласти на кожну котлету. Трохи змастити цибулю сметаною.

Потім нарізати кружечками помідори, викласти на кожну котлету, трохи посолити і поперчити. Покрити скибочками сиру моцарелла.

Розігріти духовку до 180 градусів і запікати котлети 35 хвилин до готовності.
Котлети подавати в будь-якого гарніру, посипавши зверху подрібненою зеленню.
Смачного!

Цікаві матеріали: