Котлети з бринзою

Котлети

Я люблю класти в котлети різні добавки: рубану шинку, круте яйце, сир, капусту та ін. Сьогодні поділюся рецептом котлет, в яких буде бринза. Котлети виходять ароматні, злегка гострі.

Список інгредієнтів

  • м’ясний фарш – 400 г
  • бринза – 80 г
  • яйце – 1 шт
  • черствий білий хліб – 1 скибочка
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • рослинне масло – для смаження
  • панірувальні сухарі – 3-4 ст л

Спосіб приготування

Яйце – злегка збити віночком або вилкою.
Бринзу нарізати кубиками розміром 3-4 мм.
З хліба зрізати кірки. М’якуш намочити у воді, витримати 10 хвилин, віджати.

Фарш викласти в миску, додати до нього хліб, яйце, поперчити і злегка посолити (з урахуванням того, що бринза солона).
Масу перемішати і вибити. Повинен вийти нормальний однорідний кістлявий окорок.
Додати в фарш бринзу і перемішати, щоб вона рівномірно поширилася по всьому об’єму.

Обробити фарш на котлети, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на розігрітій олії на середньому вогні до золотистої скоринки.

Викласти котлети в форму для запікання і довести до готовності в духовці. Якщо не хочете використовувати духовку, залиште котлети на сковороді, додайте 2-3 столові ложки води і потім під кришкою на мінімальному вогні хвилин 5-8.

Цікаві матеріали: