Кільце з баклажанів і помідорів зі сметаною заправкою

Кільце з баклажанів

Пропоную просту, але дуже смачну закуску з баклажанів і помідорів, яка відмінно виглядає на будь-якому столі і в будні і в свята. У цій закусці дуже гармонійно поєднується маринована цибуля, запечені баклажани і свіжі помідори, а також дуже смачна заправка на основі сметани.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 4

Cписок інгредієнтів

  • баклажани – 3 шт.
  • помідори – 4 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 2 з.уб
  • сметана (або йогурт) – 200 г
  • петрушка, кріп – 0.5 пуч.
  • окріп – 100 мл
  • уксус 9% – 1 ст.л.
  • перець чорний горошком – 3 шт.
  • перець духмяний – 2 шт.
  • гвоздика – 2 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • оливкова олія – 3 ст.л.

Як приготувати кільце з баклажанів і помідорів

Цибулю нарізати кільцями, скласти в невелику ємність. Приготувати маринад: в окріп додати спеції – гвоздику, лавровий лист, перець горошок і перець духмяний, оцет, все розмішати. Залити цибулю маринадом на 7-8 хвилин.

Нарізати баклажани кружечками завтовшки близько 7 мм і викласти їх на Пекарській папір. Скропити оливковою олією і запекти в духовці близько 20 хвилин при 180 градусах.

Для заправки 1 ст.л. оливкового масла змішати з йогуртом або сметаною, додати дрібно нарізану зелень, часник пропустити через прес. Додати сіль і чорний перець за смаком.

Лук вийняти з маринаду і викласти на тарілку. Нарізати кружечками помідори і чергуючи з запеченими баклажанами викласти поверх лука в формі кільця. Полити заправкою і дати просочитися в холодильнику пару годин.
Смачна закуска готова!
Смачного!