Кекс на яєчних білках з вишнею

Кекс з вишнями

Пропоную вам спекти смачний кекс з вишнею, в якому використовуються тільки яєчні білки. Такий кекс виходить м’яким і повітряним, відмінна випічка до чаю або кави!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 8

Список інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 160 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • масло вершкове – 100 г
  • цукор – 250 г
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
  • білки яєчні – 6 шт.
  • вишня заморожена – 100 г

Як приготувати кекс з вишнею

Змішати 200 г цукру і всі сухі інгредієнти.

З цукром збити білки.

До збитих білків частинами додати сухі інгредієнти.

Розтопити і остудити вершкове масло, додати його в тісто.

Додати в тісто вишню, обваляти попередньо в борошні.

Вилити тісто в силіконову форму.

Нагріти духовку до 180 градусів і пекти кекс із вишнями приблизно 45 хвилин.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Остиглий кекс посипати цукровою пудрою.
Смачного!