Картопляний салат з маринованими огірками

Картопляний салат допоможе урізноманітнити ваше меню взимку. Легко і швидко готується, смачний і ситний. Можна подати як самостійне блюдо, або як гарнір до м’яса або риби.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 8 порцій
Українська кухня

Список інгредієнтів

  • картопля – 5 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • огірки мариновані – 2-3 шт.
  • сметана – 100г
  • гірчиця гостра – 1 чайн. ложка
  • цукор – 0,5 чайн. ложки
  • сіль за смаком
  • оцет для маринування цибулі – 1 ст. ложка
  • цукор для маринаду – щіпка
  • вода для маринаду – 1-2 ст. ложки
  • сіль для маринаду – щіпка

Як приготувати картопляний салат з мариннованими огірками

Цибулю очистити, нарізати невеликими кубиками. Приготувати маринад: з’єднати оцет, воду, дрібку цукру і дрібку солі, перемішати до розчинення солі та цукру. За бажанням можна додати дрібку чорного перцю. Можна використовувати червоний лук для кольору, замість ріпчастої.

Приготовленим маринадом залити цибулю.

Для салату беремо  картоплю, яка добре розварюється. Картоплю помити, відварити в мундирі. Коли ви готуєте картоплю, найголовніше не переварити її. Щоб перевірити готовність картоплі, необхідно її проткнути виделкою, вона легко проколює картопля, він при цьому не розвалюється. І ще один важливий момент – картоплю чистимо поки вона гаряча. Якщо дати їй охолонути – це погано відіб’ється на смаку.

Огірки нарізати невеликими кубиками. Цибулю добре віджати від маринаду.

З’єднуємо підготовлені продукти разом, перемішуємо. Гірчицю з’єднуємо з цукром, сіллю, збиваємо і поступово додаємо сметану. Заправляємо картопляний салат, перемішуємо і даємо йому настоятися хвилин 40.

Смачного.