Картопляні троянди з черносмородиновим соусом

Картопляні троянди

Пропоную приготувати троянди з картоплі з помідором і подати їх з ягідним соусом. Цей соус також прекрасно доповнить гриль-меню, тому що підходить до овочів і м’яса.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

соус:

  • чорна смородина – 200 г
  • вино червоне (напівсолодке, напівсухе) – 150 мл
  • часник – 2 зубки
  • соєвий соус – 1-2 ст.л.
  • цукор – 4 ч.л.
  • спеції (коріандр, кориця, перець чорний) – по 1 щіпці

троянди:

  • картопля – 4 штуки
  • помідор – 1 штука
  • масло рослинне – 2 ст.л.
  • приправа “італійські трави” – 1 ч.л.

Як приготувати картопляні троянди з черносмородиновим соусом

Чорну смородину промийте, залийте вином, додайте цукор і поставте на вогонь. Варіть на середньому вогні хвилин 40-50 до зменшення обсягу вдвічі.

Остудіть і подрібніть блендером.

Додайте подрібнений часник, спеції, соєвий соус. Соусу потрібно трохи настоятися, тому приготуйте його з вечора. Він добре підходить до овочів, до м’яса, сирів.

Картоплю очистити, надрізати з одного краю і зрізати м’якоть по спіралі.

Зібрати спіраль у вигляді троянди. Викласти картоплю в форму. Я відразу закріпила краї троянд зубочистками. Змішати масло зі спеціями і сіллю і полити картоплю і залишити на 10 хвилин.

Помідор нарізати пластинками, викласти пластинки в троянди.
Духовку розігріти до 180 С.
Готувати картоплю до готовності приблизно 25-30 хвилин. Я в перші 15 хвилин готувала під фольгою.

Подавати з соусом.

Смачного!