Картопляні коржі з курячим фаршем та сиром

Коржі з картоплі

Список інгредієнтів

  • картопля – 500 г
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 2 ст.л.
  • курячий фарш – 250 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • сіль, спеції – за смаком
  • сушений часник – 0,5 ч.л.
  • сметана – 1 ст.л.
  • твердий сир – 60-70 г
  • рослинне масло – 2 ст.л.

Спосіб приготування

Картоплю очистити, порізати і відварити в підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю потовкти і трохи остудити. Далі, додати до картоплі сире яйце, перемішати. Після цього всипати борошно і ретельно картопля перемішати.

Цибулю ріпчасту дрібно нарізати, обсмажити її трохи на рослинному маслі, додати в сковороду курячий фарш. Посолити, посипати спеціями і обсмажити фарш з цибулею до готовності.

Фарш викласти в миску, додати сушений (або свіжий) часник, перемішати і трохи остудити.

З картопляної маси, вологими руками сформувати коржі, викласти їх на пергамент, трохи присипаний борошном. Зробити поглиблення в середині коржів. Змастити коржі збитим яйцем. Наповнити поглиблення підготовленим курячим фаршем.

Зверху фарш щедро посипати натертим на дрібній тертці сиром.

Духовку розігріти до 170-180 градусів, запікати картопляні коржі 20-25 хвилин – до рум’яності. Готові картопляні коржі з курячим фаршем та сиром подати до столу гарячими з улюбленим соусом.

Смачного!

Цікаві матеріали: