Картопля в глиняних горщиках

Картопля

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 4 горщика по півлітра
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • пдчеревок – 300 м
  • картопля – 1 кг.
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вершки – 200 г.
  • сіль – пів ч.л. на горщик
  • зелень
  • спеції
  • рослинна олія
  • твердий сир

Як готується картопля в глиняних горщиках

Підчеревок нарізати невеликими шматочками, обсмажити з додаванням рослинної олії до рум’яності.

Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на великій тертці (або нарізати кубиками). Обсмажити окремо.

На дно покласти підчеревок, потім картоплю нарізану часточками. Зверху викласти обсмажені цибулю і моркву. Додати сіль, спеції, вершки, влити воду так, щоб вона повністю покрила картоплю. Перемішати.

Накрити кришечками і помістити в холодну духовку. Випікати близько 1,5 годин при температурі 180 градусів. Вийняти, посипати подрібненою зеленню (можна так само за хвилин 10 до готовності посипати тертим сиром).

Смачного!

Цікаві матеріали: