Капустяний шніцель

Шніцель

Капустяний шніцель – чудове блюдо до сніданку для любителів капусти. Готується з простих і доступних продуктів.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

  • капустяне листя – 7 шт.
  • сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком
  • олія соняшникова – для смаження

Спосіб приготування

Листя білокачанної капусти відокремити від качана, залити водою, посолити і довести до кипіння. Варити 5 хвилин. Відкинути листя на друшляк і обдати холодною водою. Дати воді стекти.

Кухонним молоточком трохи відбити у листя товсту частину, для того щоб листя легко згорталися. Згорнути листя конвертиком як голубці, тільки без начинки.

Підготувати 3 миски. В одну насипати борошно, в іншій збити яйце, а в третю насипати панірувальні сухарі. По черзі опускати листя в кожну миску. Спочатку обваляти в борошні, обваляти в яйці і запанірувати в сухарях.

Розігріти в сковороді олію, викласти підготовлені шніцелі і смажити по 1-2 хвилині з кожної сторони, потім ще раз привернути. Всього обсмажувати 5-6 хвилин. Не забути поперчити.

Шніцелі викласти на серветки для видалення зайвого масла. Гарні шніцелі як гарнір або самостійне блюдо.
Смачного!

Цікаві матеріали: