Капуста романеско в соусі сабайон

Капуста романеско

Літні рецепти – різноманітні і барвисті, корисні і смачні. Літо – час смакових експериментів з новими овочами і фруктами. Представляю вашій увазі капусту романеско, овоч з яскравими зеленими пірамідками-суцвіттями, багатий каротином і мінеральними солями. Смак капусти доповнюють соус “сабайон” і мигдаль. Смачного!

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • капуста романеско – 500 гр
  • жовтки – 6 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 2 гр
  • лимон – 1/2
  • вино біле сухе – 1 склянка
  • мигдаль – 5 штук

Як приготувати капусту романеско в соусі сабайон

Підготуємо капусту, яйця, лимон, цукор, сіль і вино.

Капусту миємо, розбираємо на суцвіття і ставимо варити на пару 7 хвилин. Можна і просто відварити капусту в солоній воді з лимонним соком.

Відварену капусту кладемо в холодну воду, щоб зберегти колір.

Відокремлюємо жовтки від білків.

До жовтків кладемо цукор, збиваємо.

Знімаємо цедру з половини лимона.

Ставимо масу на водяну баню, постійно збиваємо.

Вливаємо сік половини лимона і вино, збиваємо, ставимо на самий маленький вогонь, продовжуємо перемішувати.

Збиваємо соус блендером (факультативно), можна обійтися і без цього кроку, але ця операція робить соус більш повітряним.

Капусту викладаємо на блюдо, солимо (якщо варили на пару), поливаємо соусом і нарізаємо мигдаль.

За смаком капуста схожа на цвітну, але більш ніжна.

Соус вийшов насичений, лимонний, контрастний за смаком з капустою. Смачного!

Цікаві матеріали: