Капуста гостра, маринована за 2 години

Гостра капуста

Дуже смачна капусточка!

Список інгредієнтів

  • капуста білокачанна – 1 кг
  • морква – 1 шт
  • перець болгарський солодкий – 1 шт
  • часник – 4 зуб.
  • сіль велика (без гірки) – 2 ст.л.
  • цукор – 0,5 скл.
  • вода – 1 л
  • оцет 9% – 100 мл
  • перець чорний мелений – 1/4 ч.л.
  • перець чорний і запашний горошком – по 4-5 шт
  • лист лавровий – 3-4 шт
  • перець чилі – 0,5 шт

Спосіб приготування

Капусту тоненько нашаткувати, додати моркву, натерту на тертці для корейської моркви або крупній тертці і порізаний соломкою болгарський перець. Все перемішати.

Для маринаду: в воду додати сіль, цукор, перець чорний мелений, горошком і запашний перець. Маринад закип’ятити, влити оцет і прибрати з плити.

У капусту додати порізаний чилі, часник і лавровий лист.

Залити капусту маринадом (гарячим), ложкою трохи утрамбувати, накрити кришкою і залишити капусту для маринування на 2 години.

Капусту віджати від маринаду, заправити пахучим рослинним маслом і подати до столу. Зберігається така капуста в холодильнику, в скляній тарі без маринаду кілька днів.
Смачного!