Кальмари смажені в клярі

Кальмари в клярі

Дуже смачна закуска.

Кухня: Китайська кухня

Список інгредієнтів

  • кальмари – 1 кг
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1/2 скл.
  • борошно – 1 скл.
  • масло вершкове – 1 ст.л.
  • масло рослинне для фритюру
  • сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець

Спосіб приготування

Робимо кляр. У мисочці з’єднати яйце, сіль і цукор (по щіпці), вливаємо поступово молоко і підсипаючи борошно замішуємо тісто. В кінці додати розтоплене вершкове масло.

Тепер потрібно підготувати кальмари. Спочатку зніміть плівку з зовнішньої сторони, а потім виверніть тушку на виворіт і зніміть таку ж плівку всередині.

Наріжте тушки кальмарів кільцями. Відваріть їх у підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Для цього закип’ятіть воду, киньте в неї сіль і спеції, дайте покипіти хвилини 2, тільки потім покладіть кальмари і варіть не більш 1 хвилини.

Відварені кільця кальмара обсушити, посоліть і припорошити борошном, щоб кляр добре тримався.

Потім покладіть кільця в кляр і добре перемішайте. Залишається тільки обсмажити кальмара в киплячій рослинній олії. Можна використовувати фритюрницю.

Обсмажені кільця викладайте на паперовий рушник щоб прибрати зайве масло.

І можна подавати! Без нічого або з соусом.