Кабачки, запечені з картоплею в духовці

Кабачки запечені

Смачне овочеве блюдо, що підходить для сніданку або вечері. Подати можна до м’яса або самостійно.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

  • кабачки – 2 шт.
  • картопля середня – 8 шт.
  • вершки 15% – 200 мл
  • часник – 3 зуб.
  • сир твердий – 100 г
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • італійські або середземноморські трави – за смаком

Спосіб приготування

Почистити картоплю і зварити цілком до готовності, потім остудити і нарізати кружечками по 0.5 см.

Нарізати також кабачки, шкірку можна не чистити якщо кабачки молоді.

У невеликій піалі змішати оливкову олію з подрібненим часником.
Викласти в форму або кілька форм чергуючи картоплю і кабачки, посипати сіллю і улюбленими травами: італійськими або середземноморськими.

Полити овочі оливковою олією і потім вершками.
Духовку розігріти до 200 градусів і запікати страву 30 хвилин. Обов’язково виделкою перевірити на готовність кабачків і картоплі.
Потім натерти на тертці сир, посипати їм кабачки з картоплею і запікати ще 7-8 хвилин.
Виходить дуже ніжно і смачно!
Смачного!

Цікаві матеріали: