Кабачки по-угорськи

Кабачки

Зараз на прилавках багато кабачків, тому хочу поділиться рецептом ніжних і смачних маринованих кабачків. Вихід – 4 півлітрові банки.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

  • кабачок – 1 кг
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л
  • оцет 9% – 20 мл
  • часник – 4 зуб
  • перець чорний горошком – 8 шт
  • лавровий лист – 1 шт
  • гвоздика – 4 бут.
  • петрушка – 1 Пуч.

Спосіб приготування

Кабачки очищаємо від шкірки і нарізаємо великими скибочками.

В чисті банки покласти часник нарізаний шматочками, перець, гвоздику.

Вимиту петрушку викласти поверх спецій.

Складіть кабачки в банки.

Насипте в банку цукор і сіль з розрахунку на 1 пол літрову банку 1/2 ст.л. солі, 1/2 ст.л. цукру і 10 мл. оцту, ну і відповідно на літрову: 1 ст.л. цукру, 1 ст.л. солі і 20 мл. уксуса. Залийте в банку окріп. Покладіть на дно каструлі рушник, поставте на нього банки, залийте гарячою водою до плічок і стерилізують 10 хвилин (півлітрова) і 15 хвилин (літрова) з моменту закипання.

Закатайте і переверніть вниз кришками. Залиште до охолодження.

Смачного!!!

Зберігати можна при кімнатній температурі.