Кабачки фаршировані сиром і грибами

Фаршировані кабачки

Ця страва чудово підійде для легкої вечері. Кількість продуктів можна варіювати за смаком.

Список інгредієнтів

  • кабачки – 2 шт.
  • сир – 100 г
  • печериці – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сметана (або майонез) – 1 ст.л.
  • сир твердий – 100 г
  • рослинне масло для обсмажування – 2 ст.л.
  • зелень, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

Кабачки помийте, розріжте уздовж навпіл.

Ложкою акуратно вийміть м’якоть.

На сковороді трохи обсмажити очищений і дрібно нарізану цибулю. Додайте до цибулі гриби, посоліть, поперчіть і обсмажуйте їх хвилини 2-3.

Потім додайте нарізану м’якоть кабачків. Обсмажуйте ще хвилини 3.

Сир розімніть вилкою, додайте зелень за смаком (можна додати зубчик часнику) і сметану. Перемішайте.

З’єднайте сирну і грибну масу.

Наповніть начинкою підготовлені половинки кабачків, покладіть зверху тонко нарізаний сир і запікайте в духовці при температурі 190-200 градусів 30 хвилин. Якщо використовуєте для запікання форму з антипригарним покриттям, то масло не потрібно. Якщо форма без покриття – її потрібно змастити рослинним маслом.

Подавайте кабачки до столу гарячими, посипавши зеленню.

Цікаві матеріали: