Іриски

Іриски

Зовсім не складні в приготуванні цукерки.

Список інгредієнтів

сметана – 200 г
цукор – 100 г
ванілін

Як приготувати іриски

Підготуйте продукти. Я для цукерок використовую силіконову форму. З даної пропорції цукерки вийдуть тягучі. Якщо хочете щоб іриски були потвердіше – покладіть трохи більше цукру, а хочете пом’якше – трохи більше сметани.

У сковороду з товстими стінками і дном викладіть сметану, ваніль і цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і помішуючи варіть хвилин 30 до загустіння маси.

Коли ваша карамель увариться і стане ясно-коричневого кольору її потрібно перекласти в формочки або викласти на пекарський папір і дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Остигає дуже швидко. Потім нарізати і цукерки готові.

Якщо використовуєте силіконові форми, то просто дістаємо цукерки і …. смачного!