Ікра з вареного буряка

Ікра з вареного бурка

Ікра з вареного буряка – чудова закуска, яку можна подати на хлібі як бутербродів або просто до будь-якого гарніру. Готується швидко, а виходить неймовірно смачно! Спробуйте!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

буряк велика – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
розсіл – 150 мл
сіль – 0.5 ч.л.
цукор – 1 ч.л.
перець чорний – за смаком
томатна паста – 3 ст.л.
лимонна кислота – щіпка
олія соняшникова – для смаження

Спосіб приготування

Варену буряк натерти на тертці.

Цибулю нарізати кубиками.

У розігрітій олії цибулю трохи обсмажити до прозорості. Потім додати до нього буряк. Смажити 5 хвилин.

Далі додати сіль, цукор, перець і томатну пасту, перемішати. Влити розсіл або воду. Я додавала розсіл з помідорів. Через 5 хвилин додати лимонну кислоту, спробувати, якщо вам чогось недостатньо – додати.

Настояти ікру під закопаної кришкою 10 хвилин.
Далі можна мазати на хліб або подавати до м’яса.
Смачного!