Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів

Сезон баклажан в самому розпалі. Готуємо гостру, соковиту, смачну ікру з печених овочів. Спробуємо!

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 4 порції
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • баклажани – 3 шт.
  • паприка – 3 шт.
  • помідори – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубки
  • масло рослинне – 5 ст. л.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець – за бажанням і смаку

Спосіб приготування

Овочі вимити, просушити паперовим рушником, наколоти виделкою і злегка змастити олією.

Запекти овочі в розігрітій до 200 градусів духовці. Через 15-20 хвилин перевертаємо овочі, час випікання майже 35-45 хвилин. Овочі повинні бути пристойно підрум’янені. Помідори виймаємо раніше. Виймаємо, даємо охолонути.

Чистимо баклажани від шкірки.

Перці очищаємо від шкірки і насіння.

Знімаємо шкірку з помідорів, рубаємо ножем.

Рубаємо на дощечці м’якоть баклажан, солодких перців. Кладемо все це в контейнер. Додаємо рубані помідори.

Перемішуємо ретельно. Можна цю заготовку закрити кришкою і відправити в морозильну камеру. Взимку дістати, розморозити, додати часник, масло рослинне сіль, перемішати і ікра готова. Якщо не готуємо ікру запас, то додаємо подрібнений часник, масло рослинне, сіль, перемішуємо. Контейнер закриваємо кришкою і відправляємо ікру на ніч в холодильник. В ікру можна додати білу цибулину, я цього не роблю.

Приступаємо до дегустації!

Хороша охолоджена ікра з теплим свіжоспеченим хлібом!

Цікаві матеріали: