Ікра із зелених помідорів на зиму

Ікра з зелених помідорів

У багатьох господинь зараз залишилися на дачі зелені помідори і я пропоную приготувати з них дуже смачну ікру. А у кого дачі немає, помідори можна купити на ринку за прийнятною ціною. Рецепт цієї ікри випробуваний мною в минулому сезоні, а в цьому я вже зварила подвійну порцію.

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 20

Список інгредієнтів

  • зелені помідори – 1 кг
  • цибуля ріпчаста – 0.5 кг
  • морква – 0.5 кг
  • часник – 12 зуб.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • паприка – 1 ч.л.
  • олія соняшникова – 100 мл
  • оцет 9% – 30 мл
  • перець чорний мелений – 1.5 ч.л.

Як приготувати ікру із зелених помідорів

У зелених помідорів вирізати плодоніжки, нарізати довільно, перекрутити в однорідну кашку в комбайні.

На дно каструлі вилити олію, потім викласти помідори. Поставити каструлю на мінімальний вогонь і варити 15 хвилин під кришкою.

Подрібнити в комбайні цибулю з морквою, додати до помідорів. Насипати цукор і сіль, все перемішати і тушкувати разом 10 хвилин також під кришкою.

Додати в ікру томатну пасту, чорний перець і мелену паприку, видавити часник. Перемішати, потім через 5 хвилин додати оцет і ще раз розмішати.

У стерильні сухі банки розкласти гарячу ікру, закатати прокип’ячену кришками. Сховати під “шубу” перевернувши банки денцем вгору до повного охолодження. Вихід 4 півлітрових банки.
Приємних вам заготовок!