Гриль-бургер

Гриль-бургер

Напевно, багато хто любить гамбургери. У той же час, є думка про шкоду подібної їжі з кафе швидкого харчування. Як варіант – можна готувати бургери вдома, приготувавши котлети на сковороді або в духовці. А ще краще – приготувати їх на відкритому вогні. Неповторний аромат і смак гарантований.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 6
Кухня: Американська кухня

Список інгредієнтів

  • борошно (в тісто) – 600 г
  • молоко (в тісто) – 350 мл
  • яйця (в тісто) – 1 шт
  • цукор (в тісто) – 1 ч. ложка
  • сіль (в тісто) – 1 ч. ложка
  • дріжджі сухі (в тісто) – 10 г
  • яловича вирізка – 900 г
  • сало – 100 г
  • помідор – 3 шт
  • огірок – 2 шт
  • листя салату – 6 шт
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати гриль-бургер

Мабуть, найважливіша складова бургера – м’ясна. Для котлет я взяв 900 г молодої яловичини, а також 100 г сала.

М’ясо і сало пропустив через м’ясорубку.

Додав сіль і чорний мелений перець, добре вимішав фарш, сформував котлети. Кожна котлета приблизно по 150 г, разом у мене вийшло 6 котлет.

Для булочок я приготував дріжджове тісто: 10 г дріжджів змішав з теплим молоком, цукром і сіллю. Хвилин через 10, коли дріжджі прореагували, додав яйце і борошно, замісив тісто і залишив підніматися хвилин на 15-20, сформував 6 булок, змастив збитим жовтком і посипав кунжутом.

Випікав 30 хвилин при температурі 180 ° С.

Котлети смажив на решітці, хвилин по 10-15 з кожного боку до появи характерної золотистої скоринки.

Ну а далі ваша фантазія, інше за смаком. Я поклав у бургери листя салату, томатний соус, помідори, огірки.

Діти були в захваті.

Смачного.

Цікаві матеріали: