Грибна підлива з печериць

Грибна підлива

Така підлива відмінно підійде до будь-якої каші, макаронів або картоплі.

Список інгредієнтів

  • печериці – 300 г
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сметана – 2 ст.л.
  • борошно – 2 ст.л.
  • вода – 400 мл
  • рослинне масло – 3-4 ст.л.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

Підготувати продукти. Цибулю і моркву очистити, гриби помити і порізати кубиками.

На сковороді розігріти олію і обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву протягом 5-7 хвилин до прозорості.

Додати гриби. Посолити, поперчити, перемішати.

Накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

У борошно додати холодну воду і розмішати щоб не було грудочок. Додати воду з борошном до грибів, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

Потім додати сметану, перемішати. Перевірити на сіль, якщо треба досолити. Накрити кришкою, протушкувати ще хвилин 5-10 і можна подавати.

Цікаві матеріали: