Гомілка індички запечена з картоплею

Гомілка індички

Для святкового столу пропоную приготувати запечену гомілку індички з картоплею.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 2

Список інгредієнтів

  • гомілка індички – 900 г
  • картопля – 6 шт.
  • часник – 6 зуб.
  • приправа для картоплі – 1 ч.л.
  • приправа для птиці – за смаком
  • сіль, перець – за смаком
  • олія соняшникова рафінована – за смаком

Спосіб приготування

Гомілку промити водою, обсушити паперовими рушниками. Добре натерти приправою для птиці, перцем і сіллю. Біля основи кістки нашпигувати часником. Добре змастити соняшниковою олією.

Картоплю розрізати уздовж на 6-8 скибочок. Додати приправу для картоплі, сіль і масло. Добре перемішати картоплю.

У змащену олією форму помістити гомілку, навколо розкласти картоплю. Накрити форму фольгою. Нагріти духовку до 200 градусів і готувати індичку з картоплею 1.5 години.

За 20 хвилин до закінчення приготування зняти фольгу і дати м’ясу підрум’янитися. Проколоти м’якоть вилкою і переконатися, що випливає прозорий сік.

Подати гомілку разом з картоплею до столу.

Смачного! Всіх з наступаючим Новим роком!

Цікаві матеріали: