Глазурований апельсин

Глазурований апельсин

Солодкий з легкою терпкістю, з ноткою гіркуватості і медової солодощі одночасно – такий смак у цій сонячно-помаранчевій східній солодощі.

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 1-2

Список інгредієнтів

  • апельсин – 1 шт
  • сік лайма – 2 ст.л
  • цукор – 1 склянка
  • цедра лимона – 1 ст.л
  • імбир (тертий) – 1 ст.л
  • сік апельсина
  • вода – 2 склянки

Як приготувати глазурований апельсин

Для приготування апельсинового східного десерту нам потрібні свіжі фрукти і хороший добірний імбир.

Для приготування десерту нам знадобиться: підготувати інгредієнти, почистити і натерти імбир, вичавити сік з лайма. Помити апельсин.

Поставимо кип’ятити воду. Занурюємо апельсин в воду, і нехай провариться так 5 хвилин.

Підсолодимо воду. Додамо сік з лайма.

Проваривши ще хвилини 2-3 разом з потертим імбиром і можемо витягувати з води проварений апельсин.

Варимо сироп. У каструльку помістимо порізану шкірку апельсина, попередньо знявши її з ще тепленького проваренного фрукта.

Засипаємо частиною цукру і додамо апельсинового соку.

Проварити до загустіння.

Далі сироп потрібно процідити.

Можна використовувати декілька варіантів для подальшої подачі апельсина. НаАприклад можемо його проварити в сиропі і так подавати. Інший варіант, охолодити і полити добре вивареним до загустіння сиропом.

Смачного!!!

Цікаві матеріали: