Гарбузово-яблучний пиріг з шоколадом

Гарбузово-яблучний пиріг

Смачний гарбузово-яблучний пиріг з шоколадом можна приготувати в похмурі осінні дні до чашки чаю або кави. Випічка дуже ароматна і м’яка. Цей пиріг в числі моїх улюблених! Раджу!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 8

Cписок інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 150 г
  • масло вершкове – 150 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 230 г
  • шоколад чорний – 50 г
  • волоські горіхи – 50 г
  • гарбуз – 150 г
  • яблука – 2 шт.
  • кориця – 1 ч.л.
  • цукрова пудра – для обсипання

Як приготувати гарбузово-яблучний пиріг з шоколадом

Розділити яйця на білки і жовтки. Білки на час відставити, а до жовтків додати м’яке масло і всипати 150 г цукру. Добре збити масу до однорідності.

Шоколад натерти або поламати на шматочки, додати в тісто.

Додати в тісто борошно.

Білки збити в стійку піну.

Лопаткою вмішати білки в тісто.

Маленькими кубиками нарізати гарбуз і яблука.

Змішати в окремій ємності, додаючи цукор, що залишився і мелену корицю.

Дно форми застелити пергаментом. Вилити тісто і зверху викласти суміш з гарбуза і яблук, посипати рубаними волоськими горіхами.

Нагріти духовку до 180 градусів і випікати пиріг 40 хвилин. Потім вийняти і остудити, витягти з форми. Посипати цукровою пудрою.

Розрізати пиріг на шматочки і подати до столу.

Смачного!