Гарбузовий суп-пюре з яблуками

Суп-пюре гарбузовий

Смачний, легкий і ароматний суп. Нові незвичайні нотки надають селера і імбир. Думаю, любителям гарбуза сподобається!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 3 порції
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • гарбуз – 0,5 кг
  • яблуко – 1шт, солодке
  • цибулина – 1 шт, середнього розміру
  • корінь селери – 1-2 чайні ложки
  • вершкове масло – 40 г
  • часник – 1 зубчик
  • тертий імбир – 1/3 чайної ложки
  • оливкова олія, сіль, мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування

Гарбуз нарізати брусочками приблизно 2х4 см.
Селеру очистити і натерти на середній тертці. Цибулю нарізати півкільцями. Часник почистити і нарізати пелюстками. Імбир натерти на дрібній тертці. Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл, вийняти серцевину, нарізати часточками.

У каструлі з товстим дном на оливковій олії пасерувати цибулю до прозорості. Додати вершкове масло.
Потім до цибулі відправити селеру, імбир і часник. Через 3 хвилини додати гарбуз. Через 5 хвилин – яблука.
Через кілька хвилин залити овочі окропом, десь на 3/4 об’єму. Гасити хвилин 15-20 на невеликому вогні, до м’якості.
Овочі виловити шумівкою і помістити на сито, щоб стекла рідина (це необхідно для додання супу пишності і легкості).

Овочі ретельно пробити блендером, хвилин 5. Потім поступово вливати рідину до досягнення потрібної густоти супу (якщо ви будете це робити поступово, вийде абсолютно приголомшлива структура, більш емульсійна і повітряна). Посолити і поперчити за смаком.

Розлити суп по тарілках. Зверху трохи скропити оливковою олією і викласти маленькі шматочки гіркого перцю.
Суп абсолютно чудовий – густий, ніжний, кремоподібний. Трохи солодкуватий, але компенсується наявністю перчика.
Я зробила в перший раз, на пробу. Мені сподобалося. Наступного разу хочу спробувати зробити десертний варіант – без цибулі, часнику і перцю.

Цікаві матеріали: