Французька булка на заквасці

Французька булка

Це мій перший досвід хлібопечення на заквасці. Сказати, що я в захваті від результату, це нічого не сказати, хліб якийсь чарівний, абсолютно інший. Хрустка скоринка, м’якуш весь в дірочках… а аромат… Обов’язково спробуйте, і ви теж закохаєтесь в хліб на заквасці.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • для опари -:
  • борошно пшеничне – 100 г.
  • вода – 100мл
  • закваска – 10г
  • для тіста – :
  • опара – вся
  • борошно пшеничне – 555г
  • вода – 275-300г
  • цукор – 25 г
  • сіль – 12г
  • вершкове масло – 25г

Спосіб приготування

Для опари: в теплу воду додайте закваску, розчиніть, всипте борошно і перемішайте. Залиште при кімнатній темературе на 10-12 годин. Я ставлю на ніч.

Готуємо тісто: У теплу воду додаємо всю опару, перемішуємо. Виливаємо в просіяне борошно і замішуємо тісто, швидко і недовго, до змішування. Ми залишаємо на 20 хвилин для аутоліза.

Потім всипаємо цукор і сіль і починаємо заміс на 2 швидкості, на 9-10 хвилині замісу додаємо шматочками м’яке вершкове масло. Ще місимо 3-4 хвилини.

Миску змащуємо оливковою або рослинним маслом викладаємо тісто, накриваємо і відправляємо в тепле місце на 2,5-3 години За цей час тісто збільшиться в об’ємі, стане більш пористим.

Викладіть тісто на присипаний борошном стіл, розділіть на дві частини, якщо хочете маленькі буханочкі, або залиште цілком. Сформуйте коло або овал і відправте в присипану борошном кошик на расстойку на 2,5 години, не забувши прикрити.

Розігрійте духовку до 230С. Викладіть хліб з кошика на пергамент, зробіть надрізи і відправте в духовку, обов’язково з парою. Найкраще такий хліб випікати під ковпаком, через 15 хвилин, зменшіть температуру до 200 ° С, зніміть купол і приберіть пар, випікайте ще 20 хвилин.

Готовий хліб при постукуванні по дну видає глухий звук. Дістаньте, загорніть в вологий рушник на 5 хвилин, потім в сухе і повністю остудіть на решітці Це трохи пом’якшить корочку. Можете не загортати, а просто остудити на решітці.

Ріжте гострим ножем. Ось відрізана скоринка з ще гарячого хліба, не могла втриматися) Смачного вам хліба!!!

Цікаві матеріали: