Джем з яблук і калини

Джем

Дуже смачний і ароматний джем виходить з яблук і калини. Завдяки калині у джему виходить просто чудовий колір. З млинцями, оладками – це суцільне насолода!

Час приготування: 1 година
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • яблука – 600 г
  • калина – 250 г
  • цукор – 600 г
  • вода – 2 ст.л.

Спосіб приготування

Калину перебити блендером і процідити сік. Сока нам потрібно 130 мл.

Яблука почистити і видалити насіння. М’якоть натерти на тертці.
У каструлю з нержавіючої сталі викласти яблука, додати воду і варити 20 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою.

Всипати в каструлю цукор і варити ще 20 хвилин, поки джем загусне.

Потім додати до яблук сік калини, перемішати й варити 5 хвилин.

Виходить близько 750 мл готового джему.
Гарячий джем відразу розлити в сухі стерильні банки і закатати, частину можна залишити на пробу.
Укутувати банки з джемом не потрібно.
Смачного!

Цікаві матеріали: