Деруни

Рецепт дерунів

Деруни – національне білоруське блюдо, але готують їх і в Німеччині, Швеції. Класична подача їх – з пилу і жару, поки гарячі, з холодною, густою сметаною. Смачно!

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 3-4 порції

Список інгредієнтів

  • картопля – 4-5 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • зелень петрушки або кропу – за смаком і бажанням
  • борошно – 3-4 стіл. ложки
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • масло рослинне – для обсмажування

Як приготувати деруни

Очистити і натерти на середню терку картоплю. Лук очищаємо і натираємо на дрібну тертку. Зелень помити, просушити і подрібнити. Картоплю віджати від виділеного соку.

До віджатої картоплі додати цибулю, зелень, яйце, сіль спеції і ретельно перемішати.

Додати борошно, щоб тісто вийшло, як густа сметана.

На розігрітій сковороді з маслом обсмажуємо деруни з одного боку.

А потім перевертаємо і обсмажуємо другу сторону до красивої золотистої скоринки.

Подаємо деруни до столу гарячими з холодною, густою сметаною. Смачного!

Цікаві матеріали: