Даккуаз з малиною

Даккуаз

Неймовірно смачний і при цьому дуже легкий тортик, а ще чудова нагода утилізувати білки. Крем можна міняти на свій смак, відмінно підійдуть і збиті вершки Ягоди можете замінити на свій смак. Коржі можна зберігати тиждень і більше, загорнувши їх в пергамент.

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

тісто:

  • білки – 150г (3.5-4 яйця)
  • горіхи – 150г (волоські, фундук, мигдаль)
  • цукор – 150г
  • лимонний сік – 1/2 ч.л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.

крем: – …

  • маскарпоне – 250г
  • згущене молоко – 200г
  • малина – 300г

Як приготувати даккуаз з малиною

Білки збиваємо з лимонним соком в м’яку піну, потім додаючи цукор збиваємо до стійких піків.

Горіхи, вибирайте на свій смак, обсмажуємо на сухій сковороді і очищаємо, але без фанатизму, а потім подрібнюємо.

Крохмаль додаємо до горіхів, перемішуємо і акуратно змішуємо з білками.

На пергаменті малюємо коло 18-20 см, так зручніше, і викладаємо 1/3 частину тіста, розрівнюємо по заготівлі. Так готуємо три коржа, а потім відправляємо їх в розігріту до 150-160С духовку на 40 хвилин. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо до повного охолодження.

Для крему: збиваємо маскарпоне зі згущеним молоком і перемащуємо коржі.

Прикрашаємо малиною. Торт потрібно подавати відразу, але це на любителя, я люблю відразу, а ось мої домашні вже як просочиться.

Приємного чаювання!!!

Цікаві матеріали: