Цукати з мандаринових кірочок

Цукати

Список інгредієнтів

  • мандаринові кірки – 300 г
  • цукор – 2 скл.
  • сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати цукати з мандаринових кірочок

Щоб приготувати цукати потрібно з кірочок прибрати гіркоту.

Для цього можна їх залити водою і витримати кілька днів, змінюючи воду, потім варити їх в сиропі. Пропоную приготувати цукати значно швидше.

Залийте скоринки водою так, щоб вони були повністю покриті і проваріть 10 хвилин. Злийте воду. Знову залийте скоринки водою, додайте трохи солі. Так гіркота піде швидше.

Проваріть ще 10 хвилин. Воду злийте. Зваріть сироп. В 1 склянці води розчиніть 2 склянки цукру і проваріть 3-4 хвилини. Тим часом наріжте скоринки не дуже дрібно.

Викладіть їх в сироп і уварюйте хвилин 20-30. Коли все готово, можна скоринки розкласти на пергаменті, залишити щоб підсохли і обсипати цукровою пудрою. А можна просто залишити як є.

Виходить дуже смачно і ароматно. Спробуйте!

Цікаві матеріали: