Цільнозернові міні багети

Багети

Хто дотримується здорового харчування? Вам сюди. Готуємо корисні і смачні багети. В ідеалі печу без солі, її замінює лимонний сік, але ви при бажанні можете додати. Я замішувала в хлібопічці, можна і руками.

Час приготування 3 години
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • борошно цільнозернових – 520г
  • вода – 350г
  • лимонний сік – 2 ч.л.
  • кунжут – 75г можна на половину з лляним насінням
  • дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування

Наливаємо рідкі інгредієнти.

Додаємо сухі і натискаємо програму “тісто”. Якщо замішуємо вручну то в теплу воду додаємо дріжджі, лимонний сік, масло, потім сухі інгредієнти і замішуємо. Вимісити потрібно добре. Накриваємо і даємо підійти 40 хвилин-1 годину.

Ділимо тісто на 4 частини, формуємо багети. У мене немає спеціальної форми, я осередку зробила рушником. Накриваємо і даємо підійти 25-30 хвилин.

Перекладаємо на пергамент, робимо надрізи і відправляємо випікатися в розігріту до 180С духовку, перед закладкою сбризгніте водою стінки духовки, створюючи пар.

Випікаємо до готовності 30-40 хвилин, стежте за своєю духовкою.

Смачно зі склянкою молока… Смачного !!!

Цікаві матеріали: