Чорничні маффіни

Рецепт чорничних  мафінів

Маффіни з чорницею – корисна, красива і дуже смачна випічка! Такі мафіни обов’язково припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Готуються мафіни не складно.

Список інгредієнтів

  • яйця – 2 шт
  • борошно – 180 г
  • цукор – 100 г
  • молоко – 175 мл
  • сіль – щіпка
  • масло вершкове або маргарин – 100 г
  • ванілін – 0,5 пак.
  • розпушувач – 2 ч.л.
  • чорниця – 100 г

Як приготувати маффіни з чорницею

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на газу, дати охолонути. До просіяного з розпушувачем борошна додати сіль, цукор і ванілін. Сирі яйця збити до пишності, влити молоко і додати розтоплене вершкове масло. Ще раз збити все міксером. Підготовлену рідку суміш влити в суху (борошняну) суміш.

Замісити не дуже густе тісто, схоже на сметану.

Додати в тісто чорницю (якщо ягода заморожена – розморозити).

Тісто акуратно перемішати.

У силіконові формочки розкласти тісто (приблизно на 2/3). Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати маффіни близько 25 хвилин.

Дати мафінам охолонути, посипати їх цукровою пудрою або полити будь-яким джемом, медом. Подати мафіни до чаю.
Смачного!

Цікаві матеріали: