Чізкейк «Два кольори» з двох видів сиру

Чізкейк

Приготуємо фантастично смачний чізкейк з двома видами сиру і шоколадним відтінком.

Час приготування 6 годин
Кількість порцій: 12
Кухня: Американська кухня

Список інгредієнтів

  • масло вершкове – 90 гр
  • какао – 40 гр
  • печиво – 210 гр
  • маскарпоне – 250 гр
  • сир – 350 гр
  • вершки – 100 мл
  • цукор – 140 гр
  • шоколад – 80 гр
  • желатин – 25 гр
  • вода – 100 мл
  • кедрові горіхи – 50 гр

Як приготувати чізкейк «Два кольори»

Давайте поімпровізурємо над таким улюбленим багатьом господарочкам десертом і отримаємо новий ніжно-сирний смак.

Приготуємо інгредієнти для чізкейку.

Печиво разом з какао подрібнити в крихту. Сюди ж розтоплене вершкове масло і добре перемішати.

Підготуємо форму для торта, вистелив харчовою плівкою дно і боки. Викладемо у форму отриману суміш, щільно утрамбувати.

Помістимо форму в холодильник.

А тим часом приготуємо начинку:
Желатин залиймо 100 мл води і залишимо для набухання на 8-10 хвилин.
Потім поставимо желатин на повільний вогонь, підігріти трохи. Перемішаємо до розчинення желатину. Остудити.

Сир, маскарпоне, вершки, цукор слід збити до однорідної кремоподібної маси.

Половину сирної маси відкласти, додати розтоплений шоколад (але не гарячий) і гарненько збити.

Остиглий желатин розділити на дві рівні частини. Додати желатин в сирну масу збиваючи і так само в шоколадно-сирну масу.
Дістати форму з холодильника.
Налити 2 ст. ложки сирної маси в центр форми.

Зверху по центру наливаємо 2 ст. л шоколадно-сирної маси.
І так по черзі вилити обидві сирні маси в форму. Розпливаючись, вони добре заповнять форму.

Надіслати торт в холодильник на 5 годин (або на ніч), до повного застигання.

З такої кількості інгредієнтів виходять два чізкейки, діаметром 12-14 см.

Дістаємо чізкейк з холодильника, треба дати йому «звикнути» до кімнатної температури 1-2 хв, так легко відійдуть боки від форми.

Посипати кедровими горішками і подавати до ароматної кави.

Смачного!!!