Часникова паста від дона Педро

Часникова паста – хороша альтернатива утилізації часнику. Як ви знаєте, починаючи з грудня-січня, часник озимий починає всихати і псується. Якщо ви приготуєте пасту, то часник можна довго зберігати в холодильнику і використовувати там, де він зазвичай застосовується. Навіть маринувати м’ясо. 

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 270 г

Список інгредієнтів

  • часник – 200 г
  • перець гострий – 1 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • кінза – 100 г

Як приготувати часникову пасту

Часник очистити. Лимон помити, обшпарити окропом, проткнути дерев’яною шпажкою і видавити сок.Чеснок, гострий перець, сіль, масло рослинне (можна оливкове), сік одного лимона, зелень кінзи подрібнити в пюре в блендері. Я брала маринований перець. Кінзи у мене не було.

Паста готова, колір пасти залежить від кольору перцю. Для приготування цієї часникової пасти використовувався червоний перець.

У цю пасту доданий зелений перець. Приготовану пасту перекладаємо в баночки, вимиті з содою, закрити кришками і відправити в холодильник. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!

Цікаві матеріали: