Буженина, запечена в рукаві

Буженина

Буженина – відмінна закуска як для повсякденного, так і для святкового меню. З бужениною можна приготувати салати, бутерброди або подати в якості нарізки на святковий стіл. Також не виключається подача буженини як гаряче блюдо. Спробуйте приготувати буженину в рукаві, м’ясо при цьому виходить дуже соковитим. Готувати буженину зовсім не складно і з цим впорається будь-яка господиня.

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 10

Список інгредієнтів

  • свинячий балик – 1 кг
  • часник – 10 зуб.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • сіль – 1 ст.л. з гіркою
  • перець горошком чорний – 10 шт.
  • перець чорний мелений – 0.5 ч.л.
  • вода – 1 л
  • приправа до м’яса – за смаком

Як приготувати буженину, запечену в рукаві

Приготувати маринад: у воду додати сіль, перець і лавровий лист, довести воду до кипіння і кип’ятити 5 хвилин. Остудити до кімнатної температури.

Промити свинину, покласти в підходящу ємність і залити остиглим маринадом мінімум на 8 годин.

Коли пройде час, м’ясо обсушити серветками, зробити проколи ножем, нашпигувати часником, натерти перцем і м’ясною приправою.

Свинину помістити в рукав для запікання, зав’язати і зробити в ньому кілька проколів для виходу пара. М’ясо поставити в холодну духовку, виставити температуру 180 градусів. Запікати буженину 1 годину.

Вийняти м’ясо з духовки, розрізати рукав і злити м’ясний сік. Можна нарізати і подати гарячим.
Якщо споживати в холодному вигляді, то м’ясо потрібно повністю остудити і прямо в рукаві прибрати в холодильник. Таким чином м’ясо не підсохне і буде відмінно нарізатися.

Буженина готова!

Смачного!

Цікаві матеріали: