Булочки з повидлом

Булочка з повидлом

Список інгредієнтів

  • молоко і вода (теплі) – по 125 мл
  • цукор – 60 г
  • борошно – 480 г
  • масло вершкове – 60 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – щіпка
  • дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • повидло густе – за смаком
  • для штрейзеля:
  • масло вершкове – 40 г
  • борошно – 80 г
  • цукор – 30 г
  • ванільний цукор – 10 г

Спосіб приготування

Борошно змішайте з сухими дріжджами, додайте сіль, цукор, яйце, молоко, воду і розтоплене і охолоджене до теплого стану масло. Замісити м’яке тісто. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 30-45 хв. “для підходу”. Коли тісто збільшиться в розмірі, обомніть його і розділіть на 12 частин. Кожен шматочок притисніть рукою щоб вийшло поглиблення, покладіть туди повидло і ретельно заліпити тісто, скачайте з нього кульки. Перекладіть сформовані булочки на змащений олією лист з високими бортиками. Якщо форма силіконова, то її можна не змащувати. Накрийте форму плівкою і залиште в теплому місці на 30 хв., щоб булочки піднялися. Тим часом приготуємо штрейзель. Штрейзель – це солодка крихта, якою посипають булочки і пироги. У миску насипте цукор і ванільний цукор. Додайте борошно і холодне масло. Порубати ножем і перетріть все руками до крихти.

Коли булочки збільшаться в розмірі, змастіть їх збитим яйцем. Посипте густо штрейзельною крихтою і поставте випікати в духовку при температурі 180 градусів до готовності (в моїй духовці це приблизно 20 хв.). Орієнтуйтеся на свою духовку.

Виходять найніжніші булочки. Смачного!