Булочки з повидлом

Булочки

Пропоную вам спекти відмінні, дуже смачні булочки з повидлом. Тісто для булочок чудове, яке не потребує довгого замісу і підходу. Готові булочки виходять ніжними всередині і трохи хрусткими зовні.

Список інгредієнтів

  • кефір – 1 скл.
  • масло рослинне – 0,5 скл.
  • сіль – щіпка
  • цукор – 3 ст.л.
  • сухі дріжджі – 11 г
  • борошно – 3 скл.
  • повидло – для начинки

Спосіб приготування

У кефір додати рослинне масло, перемішати і трохи підігріти. Додати сіль, цукор, ще раз ретельно все перемішати.

В іншу миску просіяти борошно, всипати сухі дріжджі, перемішати.

У борошно з дріжджами влити кефірну суміш і замішувати тісто – спочатку ложкою.

Потім – руками. Замісити м’яке тісто. Тісто не потрібно вимішувати, воно дуже хороше, не липнуче. Залишити тісто в теплому місці для підходу на 30 хвилин. За цей час сильно тісто не підніметься, так і повинно бути.

Розділити тісто на 10 частин.

З кожної частини, руками, сформувати корж, в середину якого помістити ложку повидла.

Защипати краї вгорі, по типу мантів. Помістити булочки на деко, застелене пергаментом, змастити сумішшю молока і цукру. Залишити в теплому місці для вистоювання на 15 хвилин. Випікати булочки в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин, до рум’яності.

Готові булочки з повидлом остудити і подати з чаєм або молоком. Не дивлячись на те, що тісто не дуже підходить і не вимагає складних маніпуляцій, булочки виходять ніжними, трохи розсипчастими, пишними, дуже схожими на листкові.
Смачного!

Цікаві матеріали: